Over VDL Nedcar

VDL Nedcar is een ervaren Nederlandse autofabriek die al 50 jaar auto’s bouwt. Na onze start als DAF bouwden wij auto’s voor Volvo, DaimlerChrysler, Mitsubishi en nu BMW. Drieëntwintig modellen - samen goed voor meer dan vijf miljoen auto’s - zijn inmiddels in Born van de band gerold.

Sinds eind 2012 maken wij deel uit van VDL Groep in Eindhoven en heeft de fabriek zich getransformeerd tot een onafhankelijke autofabrikant. De productiehallen en -lijnen zijn in de periode 2012 - 2014 vernieuwd en omgebouwd. Onze logistieke faciliteiten uitgebreid en gemoderniseerd.  In juli 2014 is onze fabriek officieel heropend en is de productie van de MINI Hatch gestart. In 2015 kwam daar de MINI cabrio bij en in 2016 de MINI Countryman, waarvan wij ook de PHEV-variant produceren. Sinds 2017 wordt ook de BMW X1 bij VDL Nedcar gebouwd.

 

 

web_VDLNedCar_Raats-DJI_0550.jpg

WE ARE INNOVATORS 

Bij VDL Nedcar is een gepassioneerd en toegewijd team van meer dan 4.000 leden elke dag bezig om het onmogelijke mogelijk te maken. Door te weten wat klanten nodig hebben, innovatief denken, flexibiliteit, een hands-on mentaliteit, probleemoplossend vermogen, uitstekende kwaliteit, een gunstige geografische ligging als toegangspoort tot Europa en jarenlange ervaring en betrokkenheid bij klanten uit alle culturen en landen, is VDL Nedcar altijd in beweging en is het de juiste speler voor automerken om aan elke uitdaging te werken.

Bekijk hieronder onze bedrijfsfilms!

chevron.png 

ONTDEK VDL NEDCAR

globe-europe-verloop_YXJfNTB4NTBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNA_3879a853.png

Centraal in Europasubstract.png

Onze productiefaciliteit in Born ligt in het zuiden van Nederland, in het hart van West-Europa en het Europese auto-ecosysteem.

VDL Nedcar heeft toegang tot een uitstekende infrastructuur via de weg, het spoor en het water, met directe verbindingen naar de belangrijkste Europese havens, zoals Rotterdam, Zeebrugge, Antwerpen en Hamburg. In de buurt vindt u verschillende luchthavens en de grootste binnenvaartterminal van Europa.

stars_YXJfNTB4NTBfZF8xX3BuZ18vX2Fzc2V0L19wdWJsaWMvX19zaXRlXzEzNA_13d258c5.png

Samen voor succes 
substract.png

VDL Nedcar heeft een lange staat van dienst met diverse A-merken. Onze state-of-the-art productiefaciliteiten, kwaliteitssystemen en toegewijde medewerkers hebben voor onze klant(en) producten van erkende hoge kwaliteit opgeleverd.

De JD Power Award van 2020 als de op twee na beste autofabrikant van Europa & Zuid-Afrika, één van de zeven JD power awards die we in de afgelopen vier jaar hebben ontvangen, is de ultieme bevestiging. Kwaliteit wordt persoonlijk gewaarborgd door onze toegewijde staf en medewerkers.

car.png

One Stop Shop 
substract.png

VDL Groep is een veelzijdige toeleverancier voor de automobielindustrie met ruime ervaring op het gebied van elektrificatie, connectiviteit, autonoom rijden, design, complete automobielfabrieksautomatisering en (voertuig)contract manufacturing. VDL Nedcar werkt nauw samen met andere VDL-bedrijven om onze klant(en) een One Stop Shop ervaring te bieden.

Naast onze samenwerking met diverse VDL-bedrijven, werken wij ook samen met engineering- en onderzoeksbedrijven om onze klanten te ondersteunen met al hun behoeften op het gebied van homologatie en engineering. Aan de achterkant van onze waardeketen werken wij samen met transport, dealerservice en after-sales gerichte partners.

dna.png

Flexibiliteit
substract.png

Als Vehicle Contract Manufacturer is flexibiliteit een belangrijk onderdeel van ons DNA. Dit wordt bewezen door onze lancering van vijf verschillende modellen op dezelfde productielijn, terwijl we tegelijkertijd in vier jaar tijd het productievolume hebben opgeschaald van 0 naar 200.000 auto's per jaar. 

Dankzij onze ervaring met veel verschillende logistieke stromen en een vrij uniek pearl chain-proces, organiseren we een efficiënte en betrouwbare inkomende logistieke stroom. Ons 'magazijn' op wielen, in combinatie met continue monitoring systemen, leiden tot een absoluut minimum aan voorraad. Of het nu gaat om CBU, SKD of CKD productie, wij zijn in staat om onze logistieke processen te optimaliseren ten voordele van onze klant.

 

Gebiedsontwikkeling en uitbreiding VDL Nedcar

In 2019 hebben VDL Nedcar en de provincie Limburg een overeenkomst getekend over de verkoop van grond rondom de fabriek. Hiermee wordt het totale terrein vergroot tot ongeveer 1.500.000 vierkante meter.

De mogelijkheden van de huidige fabriek zijn voldoende om ongeveer 230.000 eenheden per jaar te leveren in een tweeploegenopstelling. Medio 2021 zal naar verwachting het vergunningstraject voor nog eens 59 hectare automotive uitbreiding tot een totaal geaccumuleerd volume van 400.000 auto's per jaar zijn afgerond. Dit geeft VDL Nedcar de mogelijkheid om haar automotive activiteiten af te stemmen op de behoefte van haar klant(en).

VDL Nedcar is onderdeel van VDL Groep 
substract.png

VDL Nedcar is onderdeel van het Nederlandse industriële familiebedrijf VDL Groep. Met 105 werkmaatschappijen in 19 landen, meer dan 15.000 medewerkers en een jaaromzet van 4,7 miljard euro in 2020 behoort VDL Groep tot de grootste ondernemingen van Nederland. Van high tech automobielfabrieksautomatisering tot VDL's leidende positie in Europa met mobiliteitsdiensten, E-mobility inclusief laadinfrastructuur en full-service maatwerkoplossingen, waterstof bussen, automatisch geleide voertuigen en E-truck inclusief 'second-life' batterij laadinfrastructuur. VDL Groep loopt voorop in de automotive ontwikkelingen in Europa en is marktleider op het gebied van elektrificeren van zwaar transport.

Binnen haar mobiliteitscluster heeft VDL R&D capaciteiten in de automotive industrie gereserveerd als één van de belangrijkste initiatieven. Naast de productie van voertuigen en bussen, zijn er desk studies uitgevoerd om de haalbaarheid te onderzoeken van het installeren van multifunctionele batterijmodule- en assemblageautomatisering en alternatieve batterijrecyclingprocessen

Meer informatie 

Kom in contact 

Vragen over VDL Nedcar of VDL Groep? Wij komen graag in contact!

Contact