Proud-to-be-First-Choice-1.jpg

Wij laten medewerkers vanuit hun drive, hun passie en met veel plezier kwalitatief hoogstaande auto’s op tijd produceren.
Door onze flexibiliteit maken wij het verschil.

Hierbij strevend naar een hoge mate van klanttevredenheid, zowel van onze opdrachtgever als de uiteindelijke berijder.

Vanuit onze kracht door samenwerking stellen wij daarmee de continuïteit van de autofabricage in Nederland zeker. 

Onze medewerkers
Onze medewerkers maken het verschil. VDL Nedcar is een familiebedrijf waar de mens centraal staat. Onze medewerkers zijn immers het hart van het bedrijf. VDL Nedcar vindt het belangrijk om medewerkers een werkplek aan te bieden, waar zij prettig kunnen werken in een veilige en gezonde omgeving en waar zij zich verder kunnen ontwikkelen.  

Talent koesteren en ontwikkeling stimuleren
Onze medewerkers zijn onze kracht. Zij krijgen bij ons de kans zich verder te ontwikkelen en daardoor ontwikkelt het bedrijf zich ook weer. Bij VDL Nedcar werkt een diversiteit aan ensen. Ruim 60 nationaliteiten werken geweldig samen, jong en oud, man en vrouw, met verschillende achtergronden en culturen. 

Gezondheid en vitaliteit
Daar hoort sportiviteit bij. Onze medewerkers nemen deel aan diverse sportieve evenementen die VDL Nedcar ondersteunt. Wij geloven dat onze maatschappij gebaat is bij een sportieve en vitale samenleving. Daarnaast zorgt sport voor verbroedering en saamhorigheid. Dat past uitstekend bij ons motto 'Proud to be First Choice'.

De productiefaciliteiten van VDL Nedcar in Born zijn uniek: wij zijn in staat om verschillende automerken in verschillende uitvoeringen op klantspecificatie tegelijkertijd te produceren. Dat hebben we gedurende ons bestaan diverse malen bewezen. Die kennis hebben we opgebouwd en in de loop der jaren telkens verder uitgebreid.

Om dit mogelijk te maken, is flexibiliteit van essentieel belang bij alles wat we doen. Dus ook bij onze logistieke systemen of bij de sterk geautomatiseerde procedures en processen, waarbij we geavanceerde robotsystemen inzetten in de hele fabriek.

Deze aanpak, waarbij we gebruikmaken van onze volledig geautomatiseerde flexibele montagelijnen, betekent dat wij de capaciteit hebben om in een tweeploegendienst 200.000 auto's per jaar te maken. Bij een drieploegendienst zelfs 300.000. 

Ons motto is ‘Proud to be First choice’. Wij produceren kwalitatief hoogstaande auto’s en leveren deze tijdig aan onze klant af. Leverbetrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel. Vanwege de sterk uiteenlopende klantenwensen zijn uiterst flexibele en efficiënte werkmethoden van groot belang. Daarom hebben wij bij VDL Nedcar onze eigen logistieke processen ontwikkeld, die ervoor zorgen dat onze 'built-to-order' programma's optimaal verlopen.

Om elk onderdeel op de juiste plek en op het juiste moment beschikbaar te stellen, hebben wij eigen logistieke systemen ontwikkeld. Met Just-In-Time en Just-In-Sequence systemen zorgen we ervoor dat de productie efficiënt verloopt...  en dat elke klant tevreden is.