Management Team

Chief Executive Officer (CEO)

Paul van Vuuren

Paul van Vuuren (1958) is sinds 1 december 2017 CEO van VDL Nedcar en Adjunct Directeur van VDL Groep.

Na afronding van de HTS Bedrijfskader opleiding ging hij aan de slag als Controller van een rubber- en kunststofindustrie om vervolgens zijn loopbaan als bankier te vervolgen. Gedurende 37 jaar was hij binnen ING actief als leider van high performance teams. Voor zakelijke relaties was hij als vertrouwenspersoon een strategisch partner. Als bestuurder en changemanager was hij bij diverse reorganisaties betrokken. Hierbij mensen en organisaties vanuit passie en plezier in hun kracht zettend. Medewerkers- en klanttevredenheid staan in zijn aanpak centraal. Cultuur en gedrag binnen organisaties als uitgangspunt voor het bereiken van een optimale performance nemend. Zijn leiderschapsstijl is faciliterend echter ook resultaat gedreven. Kernwaarden als openheid, respect, oprechtheid en besluitvaardigheid acht hij van groot belang.

Chief Operations Officer (COO)

Jan Tulkens

Jan Tulkens (1960) is sinds 1 augustus 2017 werkzaam bij VDL Nedcar. `Hij is verantwoordelijk voor de totale operatie tot en met het moment dat onze auto's worden overgedragen aan onze klant.

Jan heeft meer dan 35 jaar automotive (OEM en Tier One) ervaring in het leiden van operationele teams in de complete waardeketen, van klanten, aandeelhouders, leveranciers, eerstelijns medewerkers en managementteams.


Inalfa Roofsystems Group (2007 - 2017): van Vice President & Manufacturing Director van Inalfa tot lid van Board of Management, Chief Executive Officer Europa en Chief Operating Officer Group. Jan heeft in zijn periode bij Inalfa een wereldwijde productie voetafdruk ontwikkeld en ingezet in een multiculturele, automotive bedrijfsomgeving met regionale matrixen om de groei in daksystemen te bevorderen.

NedCar (1982 - 2007): van Junior Engineer, Manufacturing Engineer, Process Engineer en Quality Engineer tot General Manager Unit Manager FAS van Quality en Operations Management. Als Projectmanager heeft Jan een bedrijfsherontwerp en evaluatie uitgevoerd voor de productie-organisatie van de volgende generatie.

Chief Technology Officer (CTO)

René Vounckx

René Vounckx (1966) is sinds 1 maart 2013 in dienst bij VDL Nedcar en destijds gestart als Vice President PD Engineering. Sinds 1 januari 2015 heeft hij de MINI Hatch, MINI Cabrio en MINI Countryman/Countryman PHEV-modellen gelanceerd. René is verantwoordelijk voor alles wat met technologie te maken heeft. Het engineeren, uitwerken en fysisch integreren van nieuwe projecten. Maar ook standaardisatie, innovatie én modernisatie.

René is op 1 oktober 1990 in dienst getreden bij Ford Motor Company en heeft het voortouw genomen bij alle belangrijke auto-introducties binnen Ford Europa tot maart 2013. Hij heeft in deze periode verschillende directiefuncties bekleed en gewerkt op onder andere de afdeling Group-Staff Europe en in de productievestigingen Genk (BE), Southampton (UK) en Keulen (DE). René is in 1990 afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Diepenbeek (België) met een diploma in Electro-Mechanical Industrial Engineering.

Chief Customer Officer (CCO)

Sef van Montfort

Sef van Montfort (1961) heeft bijna 35 jaar ervaring in de auto-industrie, hij ging halverwege de jaren 80 aan de slag bij VDL-Nedcar. Hij is één van de directeuren die bij VDL-Nedcar intern carrière maakte. Aan het begin van zijn carrière werkte hij samen met gerenommeerde fabrikanten als Volvo, Mitsubishi en Mercedes-Benz/Smart, waarbij hij heel wat tijd doorbracht in Zweden, Japan en andere landen om nieuwe productiepartners en modellen te integreren en te testen.

Sef heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vinden van een nieuwe partner en opdrachtgever voor NedCar. Hij heeft met succes leiding gegeven aan het integratieproces en hij speelt een sleutelrol in het voortdurende overleg met belanghebbenden. Hij bekleedde ook andere leidinggevende functies op het gebied van projectmanagement, procesontwikkeling, toeleveranciers, informatiemanagement, inkoop, kwaliteit, verkoop en productie. Hij heeft teams door elke stap van het proces geleid, van het begin van een samenwerking tot het productieproces en de uitfasering.

Via zijn samenwerking met tal van Original Equipment Manufactures (OEM’s) en leveranciers ontwikkelde Sef zijn managementstijl verder, hij deed ervaring op met verschillende bedrijfsculturen. Doordat hij zowel de sterke als de zwakke punten van de verschillende bedrijfsculturen en werkgewoonten kende, leverde hij een belangrijke bijdrage aan de recente succesvolle integratie van VDL Nedcar.

Chief Financial Officer (CFO)

Ton Wijnen

Ton Wijnen (1978) is in november 2014 bij VDL Nedcar in dienst getreden. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor de financiële afdeling en de inkoopafdeling. Tevens neemt hij het voortouw in het ontwikkelen en bepalen van onze strategische agenda.

Voordat hij in dienst kwam bij VDL Nedcar, werkte Ton van 2011 tot 2014 als Strategy Consultant bij Roland Berger. In deze rol adviseerde en ondersteunde hij bedrijven bij grote transformatieprojecten. Hij heeft onder andere VDL Nedcar in 2012 en 2013 ondersteund bij de transitie van Mitsubishi naar de huidige situatie met VDL Groep als aandeelhouder en BMW/MINI als klant. Van 2007 tot 2010 werkte Ton als consultant voor diverse bedrijven op het gebied van Corporate Finance en Mergers & Acquisitions (M&A). Hij begon zijn carrière in 2002 als International Tax Advisor bij PricewaterhouseCoopers na het behalen diploma's in Business economics en Tax law aan de Tilburg University.

Directeur Human Resources

Truus Poels

Truus Poels (1959) is sinds 1 juni 2019 Directeur Human Resources bij VDL Nedcar. Het inspireert haar om richting te geven aan de verdere ontwikkeling van medewerkers en organisaties zodat deze hier trots op zijn.

Zij heeft in diverse organisaties als HR-leider gewerkt, zoals Laura Metaal, Ordina en Stichting Kruiswerk Peelland. Eveneens heeft zij gewerkt als senior management consultant op het gebied van organisatieverandering, cultuurverandering, leiderschap, innovatie en vernieuwingstrajecten voor onder andere Ordina, Rijkswaterstaat, Defensie Luchtmacht en Marine en het Ministerie van VWS. Ze is oprichter en voorzitter van het Innovatieplatform voor Ritmiek van Organisatieverandering (I-RO) met deelnemers vanuit de directies van onder andere Shell, KLM, IBM en Jansen Biologics.

Na haar opleidingen Personeelswerk en Nederlands Recht behaalde zij een PhD aan de Universiteit Utrecht en ontwikkelde een model voor organisatieritme. Momenteel is zij verbonden als professor aan Webster Universiteit Leiden en aan het European Institute for Procurement Management Archamps (Frankrijk) /Shanghai (China).