Management Team

Chief Executive Officer (CEO)

Paul van Vuuren

Paul van Vuuren (1958) is sinds 1 december 2017 CEO van VDL Nedcar en Adjunct Directeur van VDL Groep.

Na afronding van de HTS Bedrijfskader opleiding in Eindhoven ging hij aan de slag als hoofd van de administratieve afdeling van Winson Rubber C.V. in Maarheeze om vervolgens in 1980 zijn loopbaan als bankier te starten. Gedurende 37 jaar deed hij binnen ING ruime ervaring op, zowel als Change Manager en leider van high performance teams als in de hoedanigheid van strategisch partner van vooral zakelijke relaties van de bank. Hierbij vanuit zijn passie mensen en organisaties in hun kracht zettend, door met hen te sparren over hun ambitie, hun visie en hun strategie. Het cultuuraspect binnen organisaties is hierbij steevast zijn uitgangspunt.  Cultuur bepaalt volgens hem de mate waarin een organisatie optimaal kan functioneren en presteren.

Als kartrekker van diverse reorganisaties binnen ING heeft hij de nodige ervaring met het leiden van grote veranderingen opgedaan. Ook bestuurlijk deed hij veel ervaring op en kon hij een geheel eigen leiderschapsstijl ontwikkelen. Als faciliterend leider richt hij zich vooral op de mensen binnen en buiten ons bedrijf. Medewerkers- en klanttevredenheid staan dan ook centraal in zijn aanpak. Dit vanuit zijn visie dat werken met plezier en vanuit je passie, het leveren van topprestaties mogelijk maakt. Vanuit zijn mensgerichtheid gaat hij voor het behalen van het gewenste resultaat. Als bouwer voelt hij zich bij ons bedrijf als een vis in het water, waarbij hij ernaar streeft de kwaliteit van het water continu te verbeteren.  Appellerend aan eigen initiatief vanuit persoonlijke kennis en kunde, worden mensen in hun kracht gezet. Hierbij de kernwaarden openheid, respect, oprechtheid en besluitvaardigheid praktiserend.

Na de doorstart van VDL Nedcar in 2014 groeide ons bedrijf ontzettend hard. Van circa 1.500 naar ruim 7.200 medewerkers in piektijden. Van de productie van circa 30.000 auto’s in een half jaar in 2014 naar ruim 200.000 auto’s in 2018. De organisatie was door het launchen van vier auto’s in vier jaar tijd sterk projectgedreven. Het is zaak om de organisatie vanuit de juiste balans naar de volgende fase van haar bestaan te brengen, naar een stabiele high performance organisatie.

Executive Vice President (EVP)

Jan Tulkens

Final Assembly Shop (FAS)

Jan Tulkens (1960) is sinds 1 augustus 2017 werkzaam als EVP Final Assembly bij VDL Nedcar. Hij heeft meer dan 35 jaar automotive (OEM en Tier One) ervaring in het leiden van operationele teams in de complete waardeketen, van klanten, aandeelhouders, leveranciers, eerstelijns medewerkers en managementteams.


Inalfa Roofsystems Group (2007 - 2017): van Vice President & Manufacturing Director van Inalfa tot lid van Board of Management, Chief Executive Officer Europa en Chief Operating Officer Group. Jan heeft in zijn periode bij Inalfa een wereldwijde productie voetafdruk ontwikkeld en ingezet in een multiculturele, automotive bedrijfsomgeving met regionale matrixen om de groei in daksystemen te bevorderen.

NedCar (1982 - 2007): van Junior Engineer, Manufacturing Engineer, Process Engineer en Quality Engineer tot General Manager Unit Manager FAS van Quality en Operations Management. Als Projectmanager heeft Jan een bedrijfsherontwerp en evaluatie uitgevoerd voor de productie-organisatie van de volgende generatie.

Executive Vice President (EVP)

René Vounckx

Production Development (PD) Engineering, Painted Body & Supply Control

René Vounckx (1966) is sinds 1 maart 2013 in dienst bij VDL Nedcar en destijds gestart als VP PD Engineering. Sinds 1 januari 2015 heeft hij de Vice President (VP) projectrol overgenomen en de MINI Hatch, MINI Cabrio en MINI Countryman/Countryman PHEV-modellen gelanceerd. Op 1 januari 2017 werd hij benoemd tot EVP Operations en sinds 1 augustus 2017 is René werkzaam in zijn huidige functie als EVP PD Engineering, Painted Body & Supply Control.

René is op 1 oktober 1990 in dienst getreden bij Ford Motor Company en heeft het voortouw genomen bij alle belangrijke auto-introducties binnen Ford Europa tot maart 2013. Hij heeft in deze periode verschillende directiefuncties bekleed en gewerkt op onder andere de afdeling Group-Staff Europe en in de productievestigingen Genk (BE), Southampton (UK) en Keulen (DE). René is in 1990 afgestudeerd aan de Technische Universiteit van Diepenbeek (België) met een diploma in Electro-Mechanical Industrial Engineering.

Executive Vice President (EVP)

Sef van Montfort

Quality, Projects & Sales

Sef van Montfort (1961) heeft bijna 35 jaar ervaring in de auto-industrie, hij ging halverwege de jaren 80 aan de slag bij VDL-Nedcar. Hij is één van de directeuren die bij VDL-Nedcar intern carrière maakte. Aan het begin van zijn carrière werkte hij samen met gerenommeerde fabrikanten als Volvo, Mitsubishi en Mercedes-Benz/Smart, waarbij hij heel wat tijd doorbracht in Zweden, Japan en andere landen om nieuwe productiepartners en modellen te integreren en te testen.

Sef heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vinden van een nieuwe partner en opdrachtgever voor NedCar. Hij heeft met succes leiding gegeven aan het integratieproces en hij speelt een sleutelrol in het voortdurende overleg met belanghebbenden. Hij bekleedde ook andere leidinggevende functies op het gebied van projectmanagement, procesontwikkeling, toeleveranciers, informatiemanagement, inkoop, kwaliteit, verkoop en productie. Hij heeft teams door elke stap van het proces geleid, van het begin van een samenwerking tot het productieproces en de uitfasering.

Via zijn samenwerking met tal van Original Equipment Manufactures (OEM’s) en leveranciers ontwikkelde Sef zijn managementstijl verder, hij deed ervaring op met verschillende bedrijfsculturen. Doordat hij zowel de sterke als de zwakke punten van de verschillende bedrijfsculturen en werkgewoonten kende, leverde hij een belangrijke bijdrage aan de recente succesvolle integratie van VDL Nedcar.

Chief Financial Officer (CFO)

Ton Wijnen

Strategy, Finance & Purchase

Ton Wijnen (1978) is in november 2014 bij VDL Nedcar in dienst getreden. In zijn rol is hij verantwoordelijk voor de financiële afdeling en de inkoopafdeling. Tevens neemt hij het voortouw in het ontwikkelen en bepalen van onze strategische agenda.

Voordat hij in dienst kwam bij VDL Nedcar, werkte Ton van 2011 tot 2014 als Strategy Consultant bij Roland Berger. In deze rol adviseerde en ondersteunde hij bedrijven bij grote transformatieprojecten. Hij heeft onder andere VDL Nedcar in 2012 en 2013 ondersteund bij de transitie van Mitsubishi naar de huidige situatie met VDL Groep als aandeelhouder en BMW/MINI als klant. Van 2007 tot 2010 werkte Ton als consultant voor diverse bedrijven op het gebied van Corporate Finance en Mergers & Acquisitions (M&A). Hij begon zijn carrière in 2002 als International Tax Advisor bij PricewaterhouseCoopers na het behalen diploma's in Business economics en Tax law aan de Tilburg University.