Geschiedenis

De geschiedenis van automobielfabriek VDL Nedcar start in de jaren '60 toen het Nederlandse DAF begon met het produceren van personenauto's in Born (Limburg) in het zuiden van Nederland. 

Door deelname van Volvo Car Corporation werd DAF Car BV in 1975 Volvo Car BV. Er zijn in Born tot 2004 diverse Volvo-modellen geproduceerd.

 Mitsubishi Motors Corporation werd in 1992 mede-eigenaar waardoor de naam van het bedrijf veranderde in NedCar. Dit leidde tot een unieke productiefaciliteit waar verschillende automerken en -modellen in één productielijn tegelijkertijd werden gebouwd.

Vervolgens kwam een samenwerkingsverband tussen Mitsubishi Motors Corporation en DaimlerChrysler tot stand. Volvo verkocht in 2001 haar belang waardoor Mitsubishi Motors 100% eigenaar van NedCar werd. In 2004 resulteerde dit in een nieuw autoconcept: de nieuwe Mitsubishi Colt en DaimlerChryslers Smart Forfour kwamen samen van onze band. DaimlerChrysler besloot de productie van de Smart Forfour, ruim twee jaar na productiestart, te stoppen.

Vanaf juli 2006 maakte NedCar voor Mitsubishi de Colt (5-deurs) en de Colt (3-deurs). En vanaf augustus 2008 produceerde NedCar ook de Mitsubishi Outlander. Begin februari 2012 maakte Mitsubishi bekend per eind 2012 met haar productie in Born te stoppen. Op 16 december dat jaar nam VDL Groep de aandelen van Mitsubishi Motors Corporation over.

Op 1 januari 2013 veranderde de naam in VDL Nedcar. Na de volledige ombouw van onze fabriek werd in juli 2014 de productie van de MINI Hatch in opdracht van BMW gestart. In 2015 volgde de productie van de MINI Cabrio, in 2016 de MINI Countryman - waarvan wij ook de PHEV-variant produceren - en sinds 2017 wordt ook de BMW X1 in Born geproduceerd. 

VDL Nedcar 50 jaar

In juni 2018 bereikten we een fantastische mijlpaal. 50 jaar auto’s bouwen in Born. Dat kun je alleen maar bereiken door goed samen te werken. Hieronder blikken we samen met een aantal VDL Nedcar medewerkers op 50 jaar succesvol auto's bouwen terug.