Een nieuwe start in Born

DUURZAME en innovatieve
MOBILITEITSOPLOSSINGEN

Een nieuwe start in Born

Met het vooralsnog ontbreken van nieuwe voertuigprojecten komt er voorlopig, na bijna
1,2 miljoen auto’s die sinds 2014 in Born zijn geproduceerd, een einde aan het onafhankelijk
auto’s bouwen bij VDL Nedcar.

Met de start van activiteiten van VDL Special Vehicles en het VDL Mobility Innovation Centre (MIC) in Born - het (om)bouwen van speciale voertuigen en de assemblage van batterijpakketten - zijn de eerste contouren van ons streven naar enerzijds meer onafhankelijkheid van markt- en geopolitieke ontwikkelingen en anderzijds naar een krachtiger verdienmodel gestart.

VDL Mobility Innovation Centre

Elektrisch rijden is de toekomst. Als innovatieve partner bieden we in het Mobility Innovation Centre (MIC) duurzame industrialisatie- en productieoplossingen aan voor (e)mobiliteit. Of het nu gaat om baanbrekende ontwikkelingen op het gebied van elektrische voertuigbatterijen, het samenwerken met vooruitstrevende OEM’s bij de assemblage van e-mobiliteit, of het gezamenlijk creëren van innovatieve mobiliteitsconcepten op het gebied van ontwerp, connectiviteit, autonoom rijden en diensten. We doen het allemaal. Het MIC brengt deze verschillende duurzame mobiliteitsoplossingen samen en gedijt op samenwerkingsverbanden. Onze flexibele aanpak zorgt ervoor dat we onze oplossingen naadloos afstemmen op de unieke behoeften van de klant. Wij geloven in de kracht van samenwerking, want alleen samen kunnen we duurzame mobiliteitsinnovaties tot leven te brengen!

Meer informatie

VDL Special Vehicles

VDL Special Vehicles is gespecialiseerd in ombouw, carrosserie en aanpassingen van voertuigen. Als dynamisch en flexibel bedrijf zetten zij zich in om innovatieve oplossingen te vinden die verwachtingen overtreffen. Ons doel is om een duurzame samenwerking met u op te bouwen, zodat u bij elke stap tevreden bent. Als trotse partner van de VDL Groep, een familiebedrijf, brengen we een erfenis van uitmuntendheid en betrouwbaarheid naar elk project.

Meer informatie