Kwaliteit

In de hele VDL Nedcar-organisatie staat kwaliteit voorop. Voor onze voertuigen gelden strenge eisen voor wat betreft de visuele kwaliteit, de functionele kwaliteit alsook qua veiligheidsaspecten.

Tijdens de productie van de auto wordt de kwaliteit gemeten op meerdere plaatsen in de productielijn. Aan het einde van de lijn vindt een 100% controle van de complete auto plaats. Hierbij wordt de visuele kwaliteit van de auto beoordeeld, en worden de rollenbank- en lekkagetest uitgevoerd. Tevens wordt met al onze auto’s over de eigen testbaan gereden.

Uiteindelijk resulteert dit in een complete auto, die de fabriek mag verlaten met een groene OK-verklaring. Volgens de met onze klant afgesproken kwaliteitseisen vindt er op steekproefbasis nog een kwaliteitscontrole plaats door de audit-afdeling.

De aandacht voor kwaliteit vinden we ook terug in onze interne systemen en procedures. Al onze processen, procedures en instructies worden in ons Quality Management Systeem vastgelegd en onderhouden.

Vanwege deze zorg voor kwaliteit is VDL Nedcar sinds 2018 IATF 16949 (2016, kwaliteit) ISO 9001 (2015, kwaliteit) en ISO 14001 (2015, milieu) gecertificeerd en sinds 2017 ISO 27001 (2013, information security) gecertificeerd.

De productiefaciliteiten van VDL Nedcar in Born zijn uniek: wij zijn in staat om verschillende automerken in verschillende uitvoeringen op klantspecificatie tegelijkertijd te produceren. Dat hebben we gedurende ons bestaan diverse malen bewezen. Die kennis hebben we opgebouwd en in de loop der jaren telkens verder uitgebreid.

Om dit mogelijk te maken, is flexibiliteit van essentieel belang bij alles wat we doen. Dus ook bij onze logistieke systemen of bij de sterk geautomatiseerde procedures en processen, waarbij we geavanceerde robotsystemen inzetten in de hele fabriek.

Deze aanpak, waarbij we gebruikmaken van onze volledig geautomatiseerde flexibele montagelijnen, betekent dat wij de capaciteit hebben om in een tweeploegendienst 200.000 auto's per jaar te maken. Bij een drieploegendienst zelfs 300.000. 

Ons motto is ‘Proud to be First choice’. Wij produceren kwalitatief hoogstaande auto’s en leveren deze tijdig aan onze klant af. Leverbetrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel. Vanwege de sterk uiteenlopende klantenwensen zijn uiterst flexibele en efficiënte werkmethoden van groot belang. Daarom hebben wij bij VDL Nedcar onze eigen logistieke processen ontwikkeld, die ervoor zorgen dat onze 'built-to-order' programma's optimaal verlopen.

Om elk onderdeel op de juiste plek en op het juiste moment beschikbaar te stellen, hebben wij eigen logistieke systemen ontwikkeld. Met Just-In-Time en Just-In-Sequence systemen zorgen we ervoor dat de productie efficiënt verloopt...  en dat elke klant tevreden is.