Kwaliteit

Filosofie
Voor de berijders van onze premium auto’s is hun auto meer dan een vervoermiddel. Hij of zij wil met plezier rijden, op de auto kunnen vertrouwen en er vervolgens ook trots op kunnen zijn. De auto van zijn of haar keuze zegt veel over de persoon: wie hij of zij is en waarvoor hij of zij staat. Voor ons alle reden om elke dag weer auto’s van topkwaliteit te bouwen en af te leveren. Iedere VDL Nedcar medewerker dagen wij hiertoe elke dag weer uit. Iedere medewerker is doordrongen van het feit dat hij of zij het verschil maakt. Continu verbeteren zit daarmee in de genen van ons bedrijf. Immers een uiterst tevreden berijder is en blijft loyaal aan zijn of haar merk. Dat gunnen wij onze opdrachtgevers. Proud to be first Choice!

Productie
Het bouwen van auto’s is een geweldig mooi proces, echter kent daarbij vele uitdagingen. Vanuit 'Kracht door samenwerking' werken onze medewerkers in compromisloos teamverband aan de kwaliteit van onze auto’s. Alle processen zijn gericht op het minimaliseren van variatie en het voorkomen van fouten. Medewerkers worden intensief en continu getraind. Ieder medewerker is zich terdege bewust van zijn of haar bijdrage aan de kwaliteit van onze eindproducten. Hierbij heeft iedere medewerker het eigenaarschap om iets wat niet aan onze hoge kwaliteitsstandaard voldoet, af te keuren. Het productieproces eindigt op het moment dat de auto - na alle grondige en strenge keuringen - wordt voorzien van de zogenaamde 'groen OK' verklaring. Pas hierna mag de auto onze fabriek verlaten.

Controle
Aan de hand van duidelijke prestatie-indicatoren wordt elk voertuig op ruim 400 punten gecontroleerd. Daarboven vinden er veiligheidscontroles plaats; aandrijflijn en remmen worden natuurlijk extra getest. Lekkages zijn uit den boze en worden separaat gecontroleerd. Uiteindelijk vinden er na afgifte van de OK-verklaringen nog steekproeven plaats. Hierbij worden auto’s door gecertificeerde auditoren nauwkeurig met 'klant-ogen' bekeken. Zij bevestigen elke dag weer dat we een topproduct leveren! De JD Power Awards die wij in ontvangst mochten nemen, bevestigen onze filosofie en aanpak.

JD Power Awards
JD Power is een Amerikaans bedrijf dat jaarlijks enquêtes uitvoert onder de berijders van auto’s naar de mate van hun tevredenheid over de (product)kwaliteit van de door hen recent nieuw gekochte auto’s. In 2020 zijn wij op basis van onze geleverde kwaliteit uitgeroepen tot derde beste autofabriek van Europa en Afrika. Een geweldige kroon op ons werk. Ook werden dit jaar onze MINI Cabrio en MINI Countryman als beste auto in hun segment beoordeeld.

In 2019 kreeg de door ons gebouwde MINI Cabrio vanwege zijn kwaliteit de IQS Award. Dat jaar werden tevens de MINI Cabrio en de door ons gebouwde MINI Countryman met een APEAL Award bekroond. APEAL staat voor Automotive, Performance Execution and Layout. In 2018 kreeg de MINI Countryman een APEAL Award.

Certificaten
Vanuit onze zorg voor kwaliteit laten wij ons periodiek door externe partijen op vele fronten auditeren. Op basis van hun bevindingen is VDL Nedcar gecertificeerd voor:
• Kwaliteit: IATF 16949:2016 & ISO 9001:2015
• Milieu: ISO14001:2015
• Informatieveiligheid: ISO 27001:2013
• Algehele veiligheid: RSA Risk Audit

Het doet ons deugd dat de externe auditoren onze aanpak onderschrijven en daarbij constateren dat wij – op enkele kleinere zaken na – deze ook in de dagelijkse praktijk weten te realiseren. Hierbij dagelijks weer strevend naar het verder verbeteren van ons bedrijf.