Kwaliteit

In de hele VDL Nedcar-organisatie staat kwaliteit voorop. Voor onze voertuigen gelden strenge eisen voor wat betreft de visuele kwaliteit, de functionele kwaliteit alsook qua veiligheidsaspecten.

Tijdens de productie van de auto wordt de kwaliteit gemeten op meerdere plaatsen in de productielijn. Aan het einde van de lijn vindt een 100% controle van de complete auto plaats. Hierbij wordt de visuele kwaliteit van de auto beoordeeld, en worden de rollenbank- en lekkagetest uitgevoerd. Tevens wordt met al onze auto’s over de eigen testbaan gereden.

Uiteindelijk resulteert dit in een complete auto, die de fabriek mag verlaten met een groene OK-verklaring. Volgens de met onze klant afgesproken kwaliteitseisen vindt er op steekproefbasis nog een kwaliteitscontrole plaats door de audit-afdeling.

De aandacht voor kwaliteit vinden we ook terug in onze interne systemen en procedures. Al onze processen, procedures en instructies worden in ons Quality Management Systeem vastgelegd en onderhouden.

Vanwege deze zorg voor kwaliteit is VDL Nedcar sinds 2018 IATF 16949 (2016, kwaliteit) ISO 9001 (2015, kwaliteit) en ISO 14001 (2015, milieu) gecertificeerd en sinds 2017 ISO 27001 (2013, information security) gecertificeerd.