Nieuws

 

Directiewijzigingen VDL Nedcar

Paul van Vuuren (59) is voorgedragen om te worden benoemd tot algemeen directeur van VDL Nedcar in Born. Nadat de ondernemingsraad van VDL Nedcar een positief advies heeft uitgebracht, gaat hij Carel Bouckaert (59) opvolgen. Carel Bouckaert gaat zich op eigen verzoek en in goed onderling overleg binnen het directieteam van VDL Nedcar toeleggen op de optimalisatie van de productieprocessen. Onder leiding van Bouckaert is het aantal medewerkers bij VDL Nedcar het afgelopen jaar gegroeid met ruim 2.000 naar ongeveer 6.500 medewerkers.
Publicatiedatum: 5-12-2017

VDL Foundation steunt initiatieven in de omgeving van VDL Nedcar

Op vrijdag 9 december heeft VDL Foundation vijf cheques overhandigd aan sociale initiatieven in de omgeving van VDL Nedcar in Born. In totaal is 50.000 euro verdeeld. De begunstigden zijn aangedragen door medewerkers van VDL Nedcar. Het gehandicaptenteam van T.C. De Snelle Sprong, Stichting Wensulance, Stichting Maasveld, Ronald McDonald Kindervallei en Stichting Vrienden Hospice Bronnerhof namen de cheques in ontvangst.
Publicatiedatum: 9-12-2016

VDL Nedcar gaat de nieuwe MINI Countryman produceren

VDL Groep en BMW Group hebben vandaag bekend gemaakt dat VDL Nedcar naast de MINI 3-deurs en de MINI Cabrio een derde model voor BMW Group gaat produceren. Vooralsnog wordt de MINI Countryman alleen bij VDL Nedcar geproduceerd. In de toekomst zal er ook een Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) versie van dit model in Born worden gebouwd.
Publicatiedatum: 26-10-2016

Eerste MINI Cabrio geproduceerd bij VDL Nedcar

VDL Nedcar te Born is vandaag officieel gestart met de productie van de MINI Cabrio. Dit is het tweede model dat voor BMW Group geproduceerd wordt. Naar aanleiding van de productiestart brachten Dr.-Ing. Klaus Draeger en Oliver Zipse, board members van BMW Group, een bezoek aan VDL Nedcar. Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep, toonde trots de eerste MINI Cabrio die in Born van de band rolde.
Publicatiedatum: 3-11-2015

Koning heropent VDL Nedcar

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heropent donderdagmiddag 17 juli de fabriek van VDL Nedcar in Born. De heropening is tevens het startsein voor de productie van de MINI in Nederland.
Publicatiedatum: 18-6-2014

VDL Nedcar gaat de nieuwe MINI produceren

VDL Groep heeft vandaag samen met BMW Group bekend gemaakt dat het model, dat vanaf de zomer van 2014 bij VDL Nedcar te Born geproduceerd gaat worden, de nieuwe MINI is. Voor deze gelegenheid kwamen Harald Krüger en Klaus Draeger, Raad van Bestuur BMW Group, uit München over. Ook Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, bracht vandaag mede in dit kader een werkbezoek aan VDL Nedcar. Samen kregen zij een rondleiding door de compleet heringerichte autofabriek met haar geautomatiseerde productielijnen. Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep, was verheugd dat eindelijk het MINI-model bekendgemaakt kon worden. Ook was hij trots op VDL Nedcar directeur Joost Govaarts en zijn mensen, die de ombouw van de fabriek geheel volgens planning hebben uitgevoerd.
Publicatiedatum: 17-2-2014

Joost Govaarts adjunct-directeur VDL Groep

Per 1 januari 2013 is Joost Govaarts toegetreden tot het directieteam van de VDL Groep te Eindhoven. Hij gaat zijn nieuwe functie als adjunct-directeur van de VDL Groep combineren met zijn huidige functie als algemeen directeur van VDL Nedcar te Born.
Publicatiedatum: 9-1-2013

Overname NedCar door VDL Groep definitief

De VDL Groep te Eindhoven heeft vandaag bekend gemaakt dat de overeenkomst met Mitsubishi Motors Corporation te Tokio aangaande de overname van NedCar te Born is getekend. De effectieve overdracht van de aandelen van Mitsubishi naar VDL zal plaatsvinden op 14 december 2012. De VDL Groep wil met deze overname haar positie op de internationale automotive markt verder versterken. Per 1 januari 2013 wordt het bedrijf een onafhankelijk autoproducent en zal onder de naam VDL Nedcar in opdracht van derden auto’s gaan produceren. De eerste klant van VDL Nedcar wordt de BMW Group, waarmee de overeenkomsten ook zijn getekend. Na het ombouwen van de productielijnen, zal vanaf de tweede helft van 2014 in Born de MINI gemaakt worden voor de BMW Group.
Publicatiedatum: 1-10-2012