Print pagina

Werken bij VDL Nedcar

VDL Nedcar is een ervaren Nederlandse autofabriek die al meer dan 48 jaar lang auto’s gebouwd heeft voor onder andere DAF, Volvo, smart, Mitsubishi en BMW Group. Eenentwintig modellen, samen goed voor meer dan 4,8 miljoen auto’s zijn inmiddels in Born al van de band gerold. En daar kunnen er nog veel meer bij!

Sinds eind 2012 zijn wij een onderdeel van VDL Groep en heeft de fabriek zich getransformeerd tot een onafhankelijke autofabrikant. De productiehallen werden omgebouwd en de lijnen aangepast. De productie van de nieuwe MINI is gestart op 17 juli 2014, vanaf 2 november 2015 is ook de MINI Cabriolet in productie genomen.

Op dit moment hebben we ruim 6500 medewerkers in dienst en we verwachten dat dit aantal in de toekomst nog zal toenemen. Wij zoeken nog taakgroep medewerkers om ons team te komen versterken in de carrosseriehal, de lakstraat, de montagehal en binnen de afdeling logistiek. Heb jij interesse in techniek, ontwikkeling en innovatie? Ben jij ondernemend en zelfverzekerd en zoek je een baan met toekomst? Hieronder vind je meer informatie over de huidige vacatures.

 

Aanmelden?

In eerste instantie zal de focus liggen op mensen uit een uitkeringssituatie. Aanmelden kan via het UWV door een mail te sturen naar wervingvdl@uwv.nl, via de Gemeente door een mail te sturen naar vdlnedcar@sittard-geleen.nl of via de VDAB door een mail te sturen naar vdlnedcar@vdab.be. Mensen die van werk naar werk instromen kunnen zich rechtstreeks melden bij Adecco of Randstad.

 

Carrosseriebouw

In de carrosseriebouw beginnen de auto's vorm te krijgen. In deze twee verdiepingen hoge fabriek worden de geperste plaatdelen omgevormd tot complete carrosserieën, ook wel body's genoemd. Dit is de meest gerobotiseerde productie-unit van de fabriek: 99% van alle werkzaamheden wordt hier automatisch uitgevoerd.
Tijdens het carrosseriebouwproces worden op elke auto tot wel 5.100 puntlassen gezet. Met 1200 robots worden onderdelen zoals bodemplaten, zijwanden, deuren, dakpanelen, en achterkleppen exact op het juiste moment en de juiste plek bij elkaar gebracht zodat de body steeds meer zijn uiteindelijke vorm krijgt.

Lakstraat

Om te voldoen aan de hoge verwachting, ook van de meest kritische klanten heeft VDL Nedcar een zeer geavanceerde lakstraat. De kale body's, afkomstig van de carrosseriebouw, worden hier gereinigd, ontvet en voorzien van een grondlaag zodat de aflaklaag van waterafdunbare lak optimaal hecht. Met een elektroforetisch grondlakproces, waarbij de body geheel wordt ondergedompeld, worden zelfs de kleinste holtes en de binnenkant van kokerprofielen volledig beschermd. De naden aan de binnen- en buitenzijde van de body worden afgedicht voor extra bescherming en er worden bitumen matten aangebracht om geluid en trillingen tegen te gaan. Om de carrosserie te beschermen worden in de lakstraat ruim 13m2 coating en circa 90 meter kit aangebracht. Inclusief de 4 laklagen wordt er in de lakstraat meer dan 20 kg materiaal aangebracht. Onze lakstraat voldoet natuurlijk ook aan een aantal zeer strenge eisen op het gebied van milieuwetgeving.

Montage

De glanzend gelakte carrosserie wordt vanuit de lakstraat op een montagelijn van 1,5 kilometer lang geplaatst. Afhankelijk van de individuele wensen van elke klant brengen geschoolde specialisten van VDL Nedcar met hulp van zo'n 15 robots circa 3000 verschillende onderdelen aan. Deze worden met behulp van onze Just-in-Time- en Just-in-Sequence-processen precies op het juiste moment op de juiste plek aangevoerd. Aan het eind van de montagelijn is de auto helemaal af. Hij mag de fabriek echter pas verlaten na een aantal uitgebreide controles en functionaliteitstesten. Pas daarna wordt hij op het afleverterrein gezet om van daaruit naar de showrooms van de dealers te worden getransporteerd.

Logistiek

Waar velen vaak niet bij stil staan is dat er een ingewikkeld logistiek proces nodig is om auto’s te kunnen bouwen. Ieder onderdeel moet immers op de juiste tijd en op de juiste plek aan de productielijn aanwezig zijn. Een veelomvattend proces dus. Alle onderdelen die bij ons aankomen, dat zijn zo’n honderd vrachtwagens per dag, worden uitgeladen en administratief verwerkt. Via verschillende stappen komen de onderdelen aan de productielijn terecht. De trailers worden opgehaald op de trailer yard en uitgeladen, de onderdelen worden vervolgens opgeslagen in de magazijnen waar ze nadien opgehaald worden en als voorraad aan de productielijn worden gezet. De lege emballage gaat vervolgens via hetzelfde traject in tegengestelde richting retour naar de toeleverancier zodat deze opnieuw gebruikt kan worden. Ongeveer 200 stuks rollend materieel verzorgen het intern transport. Deze kringloop draaiende houden is de taak van de afdeling  logistiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 


Carrosseriebouw

 


Lakstraat

 


Montage

 


Logistiek