Eerste MINI Cabrio geproduceerd bij VDL Nedcar

VDL Nedcar te Born is vandaag officieel gestart met de productie van de MINI Cabrio. Dit is het tweede model dat voor BMW Group geproduceerd wordt. Naar aanleiding van de productiestart brachten Dr.-Ing. Klaus Draeger en Oliver Zipse, board members van BMW Group, een bezoek aan VDL Nedcar. Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep, toonde trots de eerste MINI Cabrio die in Born van de band rolde.

Dr.-Ing. Klaus Draeger, lid van de raad van bestuur BMW AG, verantwoordelijk voor inkoop en leveranciersnetwerk: “De productie van MINI bij VDL Nedcar is wederom een voorbeeld van de succesvolle wijze waarop we in het kader van onze flexibele strategie de fabricage uitbesteden aan externe bedrijven. Dit succes is deels te danken aan de open en constructieve samenwerking en aan het feit dat de VDL Nedcar-fabriek in Born relatief dicht in de buurt van de Britse MINI-fabrieken in Oxford, Swindon en Hams Hall is gevestigd.” 
Oliver Zipse, lid van de raad van bestuur BMW AG, verantwoordelijk voor productie: “VDL Nedcar heeft met de 3-deurs MINI bewezen dat ze kunnen produceren op een hoog kwaliteitsniveau en ditzelfde niveau is van toepassing op de MINI Cabrio. VDL Nedcar levert een aanzienlijke bijdrage aan het succes van MINI. In 2014 heeft de fabriek al bijna 30.000 auto’s geproduceerd voor BMW.”           

Ook VDL Groep heeft alle vertrouwen in de verdere samenwerking met BMW Group. President-directeur Wim van der Leegte: “Het is fantastisch dat we een tweede model voor BMW mogen produceren. De medewerkers van VDL Nedcar hebben zich uitstekend geëtaleerd op het gebied van kwaliteit en afleverbetrouwbaarheid. Dus grote complimenten voor hen.”

VDL Nedcar
VDL Nedcar te Born is een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. Momenteel werken er zo’n 2.350 medewerkers; dat zijn er ongeveer 850 meer dan toen VDL Groep het bedrijf overnam eind 2012. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie van circa 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar, met een bebouwde bedrijfsoppervlakte van ruim 320.000 m², maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces (1.200 industriële robots). Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,8 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart, Mitsubishi, MINI) in Born gebouwd. Sinds juli 2014 wordt de nieuwe MINI bij VDL Nedcar geproduceerd. Vanaf november 2015 is de productie van het tweede model, de MINI Cabrio, van start gegaan. In tegenstelling tot de nieuwe MINI, die zowel in Oxford als in Born geproduceerd wordt, is de MINI Cabrio een model dat exclusief bij VDL Nedcar geproduceerd wordt. Tevens is dit de eerste keer dat er een cabrio gebouwd wordt bij VDL Nedcar.
Auteur: Communicatie VDL Nedcar | +31 (0)46 489 44 44 | Publicatiedatum: 3-11-2015
Naar het nieuwsoverzicht