VDL Nedcar gaat de nieuwe MINI produceren

VDL Groep heeft vandaag samen met BMW Group bekend gemaakt dat het model, dat vanaf de zomer van 2014 bij VDL Nedcar te Born geproduceerd gaat worden, de nieuwe MINI is. Voor deze gelegenheid kwamen Harald Krüger en Klaus Draeger, Raad van Bestuur BMW Group, uit München over. Ook Minister van Economische Zaken, Henk Kamp, bracht vandaag mede in dit kader een werkbezoek aan VDL Nedcar. Samen kregen zij een rondleiding door de compleet heringerichte autofabriek met haar geautomatiseerde productielijnen. Wim van der Leegte, president-directeur VDL Groep, was verheugd dat eindelijk het MINI-model bekendgemaakt kon worden. Ook was hij trots op VDL Nedcar directeur Joost Govaarts en zijn mensen, die de ombouw van de fabriek geheel volgens planning hebben uitgevoerd.

Na de overname van NedCar door VDL Groep eind 2012, is per 1 januari 2013 in Born gestart met het herinrichten van de autofabriek voor MINI productie in opdracht van BMW Group. VDL Nedcar medewerkers hebben hier samen met BMW Group en diverse toeleveranciers ruim een jaar lang hard aan gewerkt: van bouwkundige aanpassingen tot logistieke veranderingen en het installeren van nieuwe productiefaciliteiten.

De voorbereidingen voor de productie van de nieuwe MINI bij VDL Nedcar lopen volgens plan. VDL Nedcar is bijna klaar voor de productiestart in de zomer van 2014. Dit jaar zullen enkele tienduizenden MINI’s in Born van de band rollen. Momenteel is ruim de helft van de 1.500 VDL Nedcar medewerkers weer aan het werk. In de loop van dit jaar zullen ook de overige medewerkers stapsgewijs instromen.

De samenwerking met BMW Group verloopt uitstekend. Er is sprake van wederzijds vertrouwen en een open communicatie. Door de onderlinge uitwisseling van medewerkers leren de bedrijven veel van elkaar. VDL heeft alle vertrouwen in de verdere samenwerking met BMW Group.


 
v.l.n.r.: Jan Mooren (Directie VDL Groep), Wim van der Leegte (President-directeur VDL Groep), Klaus Draeger en Harald Krüger (Raad van Bestuur BMW Group), Henk Kamp (Minister van Economische Zaken) en Joost Govaarts (Directeur VDL Nedcar) bij de carrosserie van de nieuwe MINI in de fabriek in Born.


 
Een deel van de assemblage lijn bij VDL Nedcar

 

Auteur: Copy of Afdeling Communicatie | Communications | +31 (0)40-2925000 | Publicatiedatum: 17-2-2014
Naar het nieuwsoverzicht
De nieuwe MINI, het model dat VDL Nedcar gaat produceren
De nieuwe MINI, het model dat VDL Nedcar gaat produceren