Joost Govaarts adjunct-directeur VDL Groep

Per 1 januari 2013 is Joost Govaarts toegetreden tot het directieteam van de VDL Groep te Eindhoven. Hij gaat zijn nieuwe functie als adjunct-directeur van de VDL Groep combineren met zijn huidige functie als algemeen directeur van VDL Nedcar te Born.

Joost Govaarts
Joost Govaarts (56 jaar) is sinds 1984 werkzaam bij VDL Nedcar. Hij is begonnen als teamleider en assistent manager bij de Interne Accountantsdienst van Volvo Car, zoals het bedrijf toen nog heette. Vervolgens werd hij controller, manager controlling en financieel directeur. In 2005 werd hij directeur van NedCar. NedCar werd eind 2012 overgenomen door de VDL Groep en kreeg de nieuwe naam VDL Nedcar.

Directieteam VDL Groep
Naast president-directeur Wim van der Leegte bestaat de hoofddirectie van de VDL Groep uit vier personen, te weten: Wim Maathuis, Jan Mooren, Theo Toussaint en Rini Vermeulen. Dit team wordt ondersteund door de volgende acht adjunct-directeuren: Wim van Bakel, Simon Bambach, Joost Govaarts, Rémi Henkemans, Jan Karssen, Henri Koolen, Pieter van der Leegte en Willem van der Leegte.

VDL Nedcar
VDL Nedcar te Born is de enige grote autoproducent in Nederland. De fabriek heeft een capaciteit voor de productie van circa 200.000 auto’s per jaar, op basis van tweeploegendiensten. VDL Nedcar, met een bedrijfsoppervlakte van ruim 300.000 m², maakt gebruik van een sterk geautomatiseerd productieproces (meer dan 700 industriële robots). Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,6 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart en Mitsubishi) in Born gebouwd. Per 1 januari 2013 is het bedrijf onderdeel van de VDL Groep en gaat het onder de naam VDL Nedcar als onafhankelijk autoproducent in opdracht van derden auto’s produceren. De eerste klant van VDL Nedcar is de BMW Group. Na het herinrichten van de fabriek en het vernieuwen van de productielijnen, zal vanaf de tweede helft van 2014 in Born voor deze klant de MINI gemaakt worden.

 

Auteur: Communicatie VDL Nedcar | +31 (0)46 489 44 44 | Publicatiedatum: 9-1-2013
Naar het nieuwsoverzicht
Joost Govaarts
Joost Govaarts